TORNA | CULTURA OPENT SEIZOEN MET GEVARIEERD CAFÉ

Torna | Cultura opent het nieuwe seizoen op zondag 6 oktober om 14.30 uur in ‘Aod Thoear’ met een verrassend en onderscheidend programma. Als gastheer leidt Chris Trines de bezoekers op zijn bekende, aangename manier door het programma.

Te gast zijn:
NIGEL OTERMANS(Haler), Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen
Vanaf zijn 11eis Nigel dagelijks bezig met het verzinnen en repeteren van trucs en acts. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder Nederlands Jeugdkampioen Toneelgoochelen en finalist bij “Kunstbende Theater’. Hij trad met de ‘Medammecour on tour’ in 2019 in alle Limburgse theaters op. Nigel is gevraagd om deel te nemen aan het NK-goochelen voor volwassenen en de Hans Klok Trophy.

HAR en MIA HEIJMANS (Ittervoort), winnaars gouden Guillonpenning 2019
De amateurarcheologen Har en Mia Heijmans ontvingen juni jl. de gouden Guillonpenning 2019. Het echtpaar heeft vele bijzondere archeologische ontdekkingen gedaan. Beiden vormen volgens de jury ‘de spil in de archeologische beoefening in Midden-Limburg’. Ze werken daarbij samen met professionals en dat leverde een imposante wetenschappelijke publicatie van de resultaten op.

FREAKIN’ AWESOM3
Freakin’Awesom3 is een drietal dames, Claudia, Katia en Luus, die een ongekende passie delen voor zang en muziek. Geheel in vintage-stijl presenteren zij een mix van songs, gepresenteerd met een flinke dosis enthousiasme. Songs in de stijl van bijvoorbeeld de Andrew Sisters, Caro Emerald, Puppini Sisters, voorzien van moderne beats en sounds.

HOFFERKEUKENS IN DE STEIGERS
Op de plek waar tot einde 18eeeuw gekookt werd voor de adellijke dames van het Stift, wordt op dit moment een compleet nieuw restaurant-hotel gerealiseerd. Het betreft het oude keukenpand van de abdij, de Hofferkeukens, een schitterend rijksmonument. De inrichting en aankleding zullen eenzelfde luxe en weelde gaan uitstralen als het voormalig gebouwencomplex van de stiftdames. Samen met de Pottenhuisjes en het Openluchttheater vormen zij de Abdijhof.

PETER BERGHS (Baexem), columnist
Peter Berghs is inmiddels vijf jaar als vaste columnist verbonden aan het radioprogramma ‘WiekendWaegWiezer’ van Omroep ML5.  Hij leest een actuele column voor.

 

 

In ons streven naar constante kwaliteit is idealisme mooi, maar het moet ook uitvoerbaar zijn. Kwaliteit is nauw verbonden met financiën. We hoeven u niet uit te leggen, dat onze Torna | Cultura – cafés hun prijs hebben. Om onze financiën op orde te houden, zijn we genoodzaakt de entreeprijs te verhogen van 5 naar 6 euro. Maar met die ene euro zijn we er niet.

Ook in 2019-2020 willen we de steun van een aantal sponsoren verkrijgen en willen we onze trouwe bezoeker vriendelijk vragen in te tekenen voor een passe-partoutkaart. U steunt ons met een bescheiden financiële bijdrage met als doel Torna | Cultura te behouden. U hebt daarbij bij ons een streepje voor: de kaart geeft u het persoonlijke recht van vrije toegang tot onze Cafés jaargang 2019-2020. We hopen, dat u Torna | Cultura een warm hart toedraagt door het aanschaffen van een passe-partout. U krijgt de kaart bij uw eerste bezoek aan Torna | Cultura aan de kassa aangereikt.

U kunt uw steunbedrag van 30 euro (meer wordt gewaardeerd) overmaken op de bankrekening van Stichting Torna: NL 50 RBRB 0827 7420 37 onder vermelding van Torna | Cultura. Wij zeggen u alvast hartelijk dank en wensen u een aangename zomerperiode toe.

Wij verwelkomen u graag in ons Torna | Cultura – café van zondag 6 oktober 2019 om 14.30 uur in Aod Thoear.