Sinds eind januari domineert het coronavirus het wereldnieuws. Het creëert veel onzekerheid en heeft een grote impact op het gedrag van mensen. Het is een crisis, anders dan andere. We hebben te maken met ingrijpende maatregelen die het kabinet de afgelopen maanden afkondigde om de verspreiding van het corona­virus in te dammen.

Gelet op de coronavoorschriften is het voor ons op dit moment ook nog niet duidelijk wanneer en hoe onze culturele-literaire Cafés gaan plaatsvinden. Wel is duidelijk, dat we blijven uitgaan van hoge kwaliteit. Cultuur is geen luxe, sterker nog: ze geeft zin en kleur aan ons bestaan. Cultuur is de smeerolie van onze samenleving en verschaft verbinding die ons in deze coronatijd zo van pas komt. Zonder muziek, boeken, films, poëzie, theater, schilderijen zou het ons niet lukken de wereld waarin we door de corona in terecht zijn gekomen, te doorstaan.

In de T | C -Cafés 2020-2021 wil de Programmaraad podium blijven bieden aan kunstenaars van de hierboven genoemde kunstvormen. Het coronavirus zorgt voor uitzonderlijke omstandigheden. Ook bij Torna | Cultura staat de gezondheid en veiligheid van onze gasten, medewerkers en partners voorop. Wij zullen daarom nauwgezet de ontwikkelingen omtrent de coronavirus en de richtlijnen van het RIVM volgen, en wij letten er goed op welke versoepelingen gelden voor culturele  instellingen. Afstand houden, hygiëne en beschermings-maatregelen blijven van belang.

Momenteel onderzoeken wij de mogelijkheden op welke wijze wij de Torna | Cultura- cafés weer kunnen gaan opstarten. Wij houden u op de hoogte.

Ondertussen wensen wij u en uw naasten een goede gezondheid toe.

De Programmaraad T | C.