Zaal-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4 Thorn

Toegangsprijs € 6.00
Zaal open: 13:45 uur
Geen plaatsreservering

U bent van harte uitgenodigd!

Peter Peters

Nanobiologie van periodiek vasten

Professor Peter Peters opent het seizoen met een boeiende voordracht over de nanobiologie van periodiek vasten en de betekenis ervan voor een gezonder leven. Publiekstrekker Peter Peters is voor de vierde keer te gast bij Torna Cultura. Zijn verhaal en presentatie laat ieder jaar weer veel mensen de weg naar Aod Thoear vinden.
Hij is celbioloog en is met name bekend vanwege zijn werk op het gebied van de microscopie en immunologie. Peter Peters was 19 jaar werkzaam in het Nederlands Kanker Instituut in Amsterdam en is nu 9 jaar hoogleraar aan de Universiteit Maastricht en medeoprichter van CryoSol-World.

Goud Verteltheater / Peggy Alofs

Verhalen uit de Griekse mythologie

Peggy Alofs van ‘Goud-Verteltheater’ draagt verhalen voor uit de Griekse mythologie. Het Goud-Verteltheater is met recht voorzien van de onderscheiding ‘Goud’, want Peggy weet het publiek te entertainen met een ongekend indringende verteltrant. Zij wordt daarbij op gitaar begeleid door dochter Myrthe. Zij vertolkt de verhalen met grote passie.
Net zoals met nanobiologie, probeerden de mensen uit de Oudheid met verhalen grip te krijgen op de wereld om hen heen.

Skinnie, singer-songwriter

Muzikale intermezzo's

De muzikale intermezzo’s worden verzorgd door singer-songwriter Skinnie. Hij heeft een lang artiestenverleden als gitarist, zanger en liedjesschrijver en heeft regelmatig samengewerkt met leden van Rowen Heze en Mo’Jones. Sinds hij solo aan de weg timmert, schreef hij drie cd’s vol, waarvan de laatste ‘Doezend Verhaole’ in het Limburgs.
Liefhebbers en kenners van zijn werk weten: het is zeer aangenaam verpozen in de muziek van Skinnie. Muziek is pure emotie voor hem.

Har Sniekers

gedicht

Peter Bokken leest een gedicht voor van Har Sniekers, voormalig stadsdichter van Thorn.

De Torna | Cultura – cafés in het najaar 2023 zijn:

zondag 24 september 2023

zondag 29 oktober 2023

zondag 26 november 2023

Telkens om 14.30 uur in café-restaurant Aod Thoear, Steegputstraat 2-4 Thorn.

Bekijk hier het actuele programma.