Sarai van de Boel

kunstenaar

Sarai van de Boel werkt als kunstenaar/ontwerper in een atelier in Amsterdam.
De sfeer van haar werk is gevormd door haar theaterachtergrond, waarin ze als ontwerper van kostuums en decors groot heeft leren denken.

Thans exposeert ze in het Gemeentemuseum Het Land van Thorn. In deze expositie, met als titel ‘Genesinge en Troost’, onderzoekt de kunstenares de motivatie en de levensvragen van mensen op pelgrimstocht. Welke weg bewandel je? Waar ga je naar toe? En met welke verwachtingen ben je onderweg? Zoek je heling, genezing, troost of een wonder?

Onze Lieve Vrouw van Loreto in de ‘Kapel onder de Linden’ in Thorn, en de processie naar deze maagd zijn het uitgangspunt voor het onderzoek van Sarai van de Boel.
De plaats waar mensen hun hartenkreten achterlaten in de hoop dat hun wensen worden verhoord.

Sarai van de Boel ging kostuumontwerpen later steeds meer zien als kunstobjecten. Decor en rekwisieten werden conceptuele autonome ideeën. Haar beelden legt ze vast met röntgenfotografie waarmee een nieuwe dimensie ontstaat.

Naast haar beeldend werk houdt ze zich bezig met kunsteducatie. Ze geeft workshops in eigen studio en in musea, zoals het Stedelijk Museum Amsterdam. Voor het Stedelijk Museum werkt ze als museumdocent. Kunst is voor haar altijd en overal een middel om iets te leren van de wereld.

De expositie ‘Genesinge en Troost’in het museum in Thorn maakt deel uit van de grootscheepse tentoonstelling ‘ONDERWEG/UNTERWEGS AAN RIJN EN MAAS’. Het is een samenwerkingsproject van 40 musea in het Maas-Rijngebied van Nederlands- en Belgisch-Limburg en Rijnland-Westfalen. Lezingen, exposities en excursies vertellen over ‘reizen, vervoersmiddelen en attracties’ in dit gebied.
De kunstenares vertelt over haar werkzaamheden, werk en vooral over de tentoonstelling in Thorn.

Studio Sarai
Sarai van de Boel
Surinamekade 11
1019 BH Amsterdam
info@sarai.nl