Nicole van BreedeRode

schrijver, regisseur, toneelspeler

MONOLOOG ’10 METER, EEN LEVEN LANG’

‘10 meter, een leven lang’ is een mooi en ontroerend toneelspel over de dodelijke ziekte ALS, waaraan de vader van Nicole van BreedeRode is overleden. Ze zegt er zelf over: ‘Een verhaal over leven en dood met een ode aan het leven. Ik neem je mee op een prachtige en melancholische reis gebaseerd op het leven van mijn vader die in 2015 overleden is aan ALS. Het verhaal is vol verwondering en onverwachte wendingen. Ik vertel, zing en dans een beeldend verhaal. Laat je meeslepen en geniet. In je eentje de planken op om het publiek in de ogen te kijken en mee te nemen met jouw verhaal. Dat vraagt om lef’.
Nicole van BreedeRode toont die lef in ’10 meter een leven lang’.

Vanaf haar jeugd is Nicole Verhoef (ps. Nicole van BreedeRode) bezig met alle creatieve uitingen die er zijn. Het is voor haar moeilijk zich tot één richting te beperken. Dan is het schilderen en tekenen, dan zingen en dan weer toneel waarin ze zich verdiept. Als leerkracht basisonderwijs heeft ze deze talenten ook altijd kunnen inzetten.
Jarenlang heeft ze in Flevoland gewoond en sinds 2006 is ze terug bij haar roots: Limburg. Net niet helemaal, want ze is net over de grens bij Sittard in Selfkant-Tüddern gaan wonen. Sinds die tijd heeft ze ook weer projecten gedaan, samen met Toneelhuis LFA en Toneelgroep Maastricht. Afgelopen jaar heeft ze meegedaan met SOLO van de LFA. Hiervoor heeft ze voor het eerst een monoloog geschreven, geregisseerd en gespeeld.