Ruud Dullens

training voor ruimtevaarders vanuit Ittervoort

Het bedrijf Blue Tea, gevestigd in Ittervoort, is dagelijks bezig met de ontwikkeling van leermiddelen die kennisoverdracht effectiever maken. Blue Tea ontwikkelt simulaties en serious games, waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe technieken, zoals virtual reality.
Ruud Dullens, mede-eigenaar van Blue Tea, is te gast en vertelt over de spectaculaire ontwikkelingen bij Blue Tea. De nieuwste ontwikkeling is die van een training voor de bediening van de CST-100 Starliner van Boeing. Hierbij zullen astronauten getraind worden op basis van virtual reality-oplossingen, zoals die bedacht zijn door Blue Tea. Voor ruimtefanaten ziet de toekomst er daardoor rooskleurig uit. Volgens NASA is het namelijk echt mogelijk om in 2018 als toerist door de ozonlaag geschoten te worden. Bij de laatste loodjes speelt Blue Tea een cruciale rol.

‘Technologiebedrijf Blue Tea werd door Boeing geselecteerd als partner om de training van ruimtevaarders te ontwikkelen. Zo’n training is bepaald geen futiliteit, want astronauten worden blootgesteld aan extreme omstandigheden.
Wie zich hier niet op voorbereidt, wordt al tijdens de lancering kotsmisselijk. In vergelijking met de andere effecten op het lichaam is dat evenwel nog tamelijk onschuldig. Zo wordt het evenwichtsorgaan ontregeld en verergeren eventuele hart- en vaatziekten. De oplossing die Blue Tea aandraagt, heet virtual reality. Ruud Dullens zegt hierover: “Gevaar en stress kun je niet altijd in een fysieke omgeving trainen. Met virtual reality kun je deze zo goed mogelijk nabootsen. Daarnaast kun je deze tegen beheersbare kosten bouwen, draaiend houden en ook aanpassen.”

Bron: De Telegraaf.
Afbeeldingen en filmpjes zijn te zien op internet: https://youtu.be/svP9W_N4d5c en ook: https://youtu.be/6VYIUi9H3vM