Karin Peeters-Kneepkens

gastvrouw

“Geboren en getogen in Limburg. Getrouwd en ik mag moeder zijn van twee prachtige dochters (24 en 21 jaar). Accountmanager bedrijven bij de gemeente Maasgouw, gecertificeerd mediator, vrijwilliger bij Buurtbemiddeling en presentator/organisator. “Samen”, “verbinden” en “in contact blijven” zijn sleutelwoorden voor mij. Met 30 jaar communicatie-ervaring weet ik hoe belangrijk goed en helder communiceren is. En de basis daarvoor is goed luisteren. Dat vertaalt zich in de dingen die ik doe. Voor mijn werk als accountmanager bedrijven is het essentieel goed te kunnen luisteren naar de wens/klacht van de ondernemer in onze gemeente en daar dan daadwerkelijk iets mee te doen en dat terug te koppelen. Bijna als vanzelf volgde uit mijn communicatiewerk de passie voor het organiseren en presenteren. Zakelijk, als inleider/voorzitter van informatieavonden en andere bijeenkomsten. Eén van de projecten waar ik nog steeds met veel plezier en trots op terugkijk is de organisatie van het programma van Koninginnedag 2011 in Thorn.”

“Ik heb ontdekt hoe vaak mensen naast elkaar heen praten en er conflicten ontstaan omdat men niet weet wat men van elkaar verwacht. Vandaar dat ik de opleiding tot gecertificeerd mediator heb gevolgd. Als vrijwilliger ben ik als bemiddelaar actief bij Buurtbemiddeling. Het is telkens weer bijzonder en leerzaam om te zien hoe er begrip ontstaat door te luisteren naar elkaar. Presenteren trekt me vooral door de diversiteit aan onderwerpen, van OLS-journaals, minidocumentaires over OLS-gerelateerde onderwerpen tot de presentatie van concerten en liedjesavonden.”