Frits Criens - Ad Lamerigts

De gestilde tijd: Een bundeling van foto's en sonnetten

Musicus en fotograaf Ad Lamerigts plaatst regelmatig natuurfoto’s met een mysterieuze uitstraling op facebook. Het zijn kunstige beelden die meer vertellen dan ze bij oppervlakkig bekijken prijsgeven.

Frits Criens, stadsdichter van de gemeente Leudal, kende de fotograaf alleen van dit werk op facebook. Toch probeerde Criens zijn gevoel, opgeroepen door de gelaagdheid van de beelden, te verwoorden in een Shakespeare sonnet. Zonder enig overleg vooraf of toelichting achteraf stuurde de dichter drieëndertig sonnetten met de bijbehorende foto naar de fotograaf. Zo ontdekten beide kunstenaars een onvermoede zielsverwantschap tussen hen. Dat heeft geleid tot een bundeling van foto’s en sonnetten onder de titel Gestilde tijd.

Tijd en tijdsbeleving zijn kernthema’s: de meetbare tijd van de klok, de ongrijpbare tijd van het leven dat voorbijgaat, de diffuse tijd van dwalende gedachten, de magische momenten dat je buiten jezelf treedt; de gestilde tijd ook, die zichzelf uitwist, je laat opgaan in de natuur en je creativiteit en inspiratie aanreikt.

Belangstellenden kunnen tijdens het Torna | Cultura – Café het boek bestellen.  Vanaf 14 november is Gestilde tijd bij een aantal verkooppunten in Midden-Limburg verkrijgbaar.